6 ایده جذاب برای استفاده از چراغ های مگنتی در خانه
چراغ های مگنتی یک راهحل خلاقانه و مدرن برای فضاهای امروزی هستند که میتوان از آنها به صورت عمودی یا افقی روی دیوارها و سقفها استفاده کرد. چراغ های مگنتی نصب سریع و ظاهر مینیمالی دارند و به همین خاطر به انتخاب اول برای نورپردازی خانه و محیط های کاری تبدیل شدهاند. این روزها استفاده از چراغ های مغناطیسی یک عنصر ضروری در دکوراسیون داخلی است و در فضاهای مختلف میتوان از آنها استفاده کرد. در این مقاله میخواهیم مدل های مختلف چراغ های مغناطیسی را معرفی کنیم و 6 ایده جذاب برای استفاده از چراغ های مگنتی در خانه را توضیح دهیم. بعلاوه؛ در این مقاله یاد میگیرید چطور بهترین چراغ مگنتی را با توجه به مکان مورد نظرتان انتخاب کنید و بتوانید در هزینهها صرفهجویی کنید.
چراغ مگنتی چیست؟
چراغ های مگنتی؛ چراغ هایی هستند که با استفاده از آهنربایی که روی خودشان دارند، روی ریل نصب میشوند. این ریل از یک پوسته آلومینیومی، رسانای مسی و یک ورق آهنی ساخته شده است. وقتی چراغ مگنتی به ورق آهنی داخل ریل نزدیک میشود، بدون نیاز به هیچ ابزاری روی ریل قفل میشود. همزمان، این چراغ با رسانای مسی تماس پیدا میکند و از طریق یک ترانسفورماتوری که ولتاژ برق شهری را به ولتاژ مستقیم تبدیل میکند، کل سیستم نورپردازی روشن میشود.
روی ریلهای چراغ مگنتی میتوان انواع مختلفی از چراغهای آهنربایی را نصب کرد. این چراغها نه تنها مثل چراغ های ریلی LED سنتی به سادگی روی ریل حرکت میکنند، بلکه شما میتوانید هر زمان که خواستید چراغ های مگنتی را جابهجا کنید. یکی از ویژگیهای جذاب چراغ های مغناطیسی این است که با استفاده از قطعات اتصال مختلف، میتوانید ریلها را به شکلهای مختلفی مثل L، مربع، U و غیره تبدیل کنید.
چراغ های مگنتی چه سایزی هستند؟
چراغ های مگنتی در اندازههای مختلفی عرضه میشوندکه بیشتر به عرض کانالهای ریل مغناطیسی بستگی دارد. این عرضها معمولاً شامل موارد زیر هستند:
- عرض 15 میلیمتر: این عرض برای فضاهای کوچک یا طراحیهای خیلی مینیمال مناسب است.
- عرض 20 میلیمتر: این اندازه در بازار خیلی محبوب است و برای نورپردازی خانه و قسمت هایی مثل پذیرایی، اتاق خواب و ناهارخوری یا حتی فضاهای تجاری مثل مغازه ها و دفترهای کار استفاده میشود.
- عرض 35 میلیمتر: این اندازه برای فضاهای بزرگتر یا جاهایی که نور قوی تری لازم است، مثل سالنها یا فروشگاه های بزرگ مناسب است.
طول ریلها هم معمولاً در سایزهای 1 متر، 2 متر، و 3 متر تولید میشود. انتخاب عرض ریل باید با توجه به ارتفاع نصب باشد؛ مثلاً برای سقفهای کوتاه، بهتر است از عرض باریکتر استفاده کنید تا ظاهر تمیزتری داشته باشید.
مهم ترین مزایای چراغ های مگنتی
چراغ های مغناطیسی مخصوصا برای خانه های مدرن و فضاهای تجاری مناسب هستند؛ به خصوص خانههایی که طراحی مینیمال دارند یا نیاز است طراحی نورپردازی به طور مرتب تغییر کند. از مهمترین مزایای چراغ های مگنتی که آن را بهترین گزینه برای خانه های مدرن کرده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب آسان: چراغ های مگنتی در مقایسه با سیستم های نورپردازی سنتی، راحتتر نصب میشوند. این نوع چراغها به کمک نیروی مغناطیسی به راحتی روی ریل نصب میشوند. این ویژگی باعث میشود تعویض یا جابهجایی چراغها راحتتر باشد؛ مخصوصا برای مکانهایی که نیاز به تغییرات زیادی در طراحی نورپردازی دارند مثل گالریها و فروشگاهها.
- انعطاف پذیری بالا: مهمترین ویژگی چراغ های مگنتی، انعطاف پذیری بالای آن است. شما میتوانید این نوع چراغها را بر اساس نیازتان به راحتی جابهجا کنید و زاویه یا میزان روشنایی آنها را تنظیم کنید. این انعطاف پذیری باعث میشود؛ بتوانید نورپردازی دقیق برای برجسته کردن بخشهای خاص یا روشنایی یکنواخت در کل فضا را ایجاد کنید و این نوع نورپردازی که انعطاف پذیری آن بالاست برای اکثر محیطها مناسب است.
- ظاهری جذاب: چراغ های مگنتی طرحهای مختلفی دارند و شما میتوانید تمام طرحهای چراغ های مگنتی را از برایتو با قیمت مناسب خریداری کنید. از آنجایی که طرحهای مختلفی وجود دارد؛ قابلیت استفاده در طراحیهای داخلی متفاوت هم وجود دارد. چه در طراحیهای مینیمال و چه در طراحیهای صنعتی، این نوع نورپردازی میتواند به صورت یکپارچه در دکوراسیون داخلی استفاده شود و ظاهر مدرن و شیکی به فضا ببخشد. طراحی ساده و منظم این چراغها، از شلوغی ظاهری جلوگیری میکند و فضا را مرتب و شیک نشان میدهد.
- بهرهوری انرژی: بیشتر سیستمهای ریلی مغناطیسی از منابع نوری LED استفاده میکنند که به دلیل بهرهوری انرژی و طول عمر بالا معروف هستند. در مقایسه با منابع نوری سنتی، LED ها مصرف انرژی خیلی کمتری دارند و به همین دلیل هزینههای برق کاهش پیدا میکند و برای کسانی که به دنبال چراغ های کم مصرف هستند؛ گزینه مناسبی است. این مزیت، نورپردازی مغناطیسی را به انتخابی شیک و در عین حال پایدار تبدیل میکند، مخصوصا برای فضاهای بزرگ یا تجاری که نیاز به استفاده طولانی مدت از برق دارند.
چطور چراغ مگنتی مناسب انتخاب کنیم؟
چراغ های مگنتی شامل قطعات مختلفی هستند و انواع مختلفی دارند. به همین خاطر بهتر است موارد زیر را رعایت کنید تا بتوانید بهترین چراغ مگنتی مناسب مکان مورد نظرتان را انتخاب کنید.
قدم اول: طرح کلی سیستم نورپردازی را انتخاب کنید
برای سیستم نورپردازی چراغ های مگنتی، حدود ۴ الگوی طراحی وجود دارد که بر اساس فضایی که شما مد نظر دارید باید انتخاب شود؛ این الگوها شامل شکل L؛ شکل I؛ خطوط موازی و شکل مربع هستند.
قدم دوم: انتخاب ریل مغناطیسی مناسب
- ریل مگنتی توکار: این نوع ریلها برای خانههای تازه ساختی مناسب است که سقف کاذب در نظر دارند اما هنوز نصب نکردهاند. برای نصب این ریلها، لازم است شیارهایی در سقف ایجاد شود و بعد از اینکه ریلهایی مغناطیسی توکار در شیارهای ایجاد شده در سقف جاسازی شدند، باید این ریلها به سقف فشار داده شوند تا محکم و ثابت بمانند.
- ریل مگنتی بدون قاب: این ریل برای مکانهایی که سقف آنها قبلاً ساخته شده است مناسب است و سوراخها مستقیماً روی گچ سقف ثابت میشوند.
- ریل مگنتی سطحی/ آویز: این نوع ریل بیشتر در مکانهایی استفاده میشود که سقف کاذب ندارند یا امکان ساخت سقف گچبری در آنها وجود ندارد. این ریلها مستقیما روی سقف نصب میشوند و نیازی به ساخت شیار یا گچبری ندارند.
- نکته: اگر تصمیم گرفتید از ریل توکار استفاده کنید؛ باید 5-7 سانتیمتر فضای اضافی موقع نصب سقف کاذب در نظر بگیرید
قدم سوم: انتخاب چراغ مگنتی
همانطور که گفتیم چراغ های مگنتی انواع مختلفی دارند و شما با توجه به مکان مورد نظرتان و همچنین نیازتان میتوانید از چراغ های خطی؛ چراغ های نقطه ای مگنتی؛ چراغ های آویز مگنتی و همچنین ترکیبی از این چراغ های مگنتی؛ استفاده کنید. در ادامه 6 مورد از بهترین فضاهایی که میتوانید از این نوع چراغها استفاده کنید را معرفی کردیم.
نکته: یادتان باشد؛ همه چراغهای مگنتی باید با نوع ریلی که انتخاب میکنید؛ سازگار باشند و ولتاژ آنها با ترانسفورماتور هماهنگ باشد.
قدم چهارم: انتخاب درایور مگنتی
یکی از مهمترین قطعات در سیستم نورپردازی مگنتی؛ درایور مگنتی است. کار درایور مگنتی تامین برق سیستم و تبدیل ولتاژ به مقدار مناسب برای چراغ های مگنتی است. برای انتخاب درایور مناسب، باید به نکات زیر توجه کنید:
درایور داخلی:
- این نوع درایور داخل ریل مگنتی قرار میگیرد و به ویژه برای ریلهای آویز یا سطحی مناسب است.
- این درایورها در دو توان 100 وات و 200 وات در بازار موجود هستند.
- مهمترین ویژگی این نوع درایورها، یکپارچگی و ظاهر تمیز آن است، چون همه چیز در داخل سیستم ریل قرار میگیرد.
درایور خارجی:
- این نوع درایور بیشتر برای نصب ریل توکار استفاده میشود.
- از نظر کیفیت، درایور خارجی معمولاً بهتر از درایور داخلی است.
- درایور خارجی در توانهای مختلف مثل 100 وات، 200 وات و 350 وات قابل خرید است.
- درایور خارجی معمولاً در جاهایی مثل خروجی هوا (کانال کولر) یا پورتهای تعمیر اختصاصی قرار نصب میشود، که در صورت لزوم بتوانید در آینده تعمیر یا تعویض کنید.
6 ایده جذاب برای استفاده از چراغ های مگنتی در خانه
چراغ های مگنتی بخاطر انعطاف پذیری و چندکاره بودنشان، انتخاب فوقالعادهای برای استفاده خلاقانه در فضاهای مختلف هستند. 6 ایده جذاب برای استفاده از چراغ های مگنتی در خانه را در زیر به طور مفصل توضیح دادیم و بهترین نوع چراغهایی که باید در این فضاها استفاده شوند را معرفی کردیم.
- استفاده از چراغ مگنتی در نشیمن: شما میتوانید از چندین منبع نور با شدتهای مختلف استفاده کنید تا اثرات مختلفی در فضا ایجاد کنید. چراغهای اسپات میتوانند آثار هنری یا دکور دیوار را برجسته کنند. چراغهای آویز میتوانند در نقاط خاصی آویزان شوند تا نور کاربردی به فضا دهند، درحالی که چراغهای خطی و سقفی میتوانند به عنوان نور عمومی استفاده شوند و توزیع یکنواخت نور را در کل اتاق فراهم کنند و باعث شوند فضا بزرگتر و روشنتر به نظر برسد.
- استفاده از چراغ مگنتی در اتاق ناهارخوری: برای اتاق ناهارخوری؛ چراغ آویز مگنتی بهترین گزینه است. بسته به ارتفاع و موقعیت چراغها را میتوانید تنظیم کنید تا بهترین نور را دریافت کنید. بعلاوه؛ میتوانید از چراغهای اسپات برای برجسته کردن ویترینها یا وسایل دکوری استفاده کنید که این کار باعث شیک و باکلاس دیده شدن فضای اتاق میشود.
- استفاده از چراغ های مگنتی در آشپزخانه: آشپزخانه به نور فراوان و یکنواخت نیاز دارد و چراغهای مگنتی یا اسپات لایتها بهترین انتخاب برای این کار هستند. این چراغها میتوانند به راحتی روی سقف بالای کانتر یا نقاط مختلف آشپزخانه نصب شوند تا نور روشن و کاربردی را دقیقا جایی که نیاز دارید، فراهم کنند. قابلیت تنظیم ارتفاع یا زاویه چراغهای خطی و اسپاتلایتها، کاربرد آنها را بیشتر میکند، مخصوصاً در آشپزی که هر لحظه به موارد خاصی نیاز پیدا میکنید. در آشپزخانههایی که سقف بلندی دارند؛ بهتر است از چراغهای آویز مغناطیسی استفاده کنید؛ چون این چراغها میتوانند نور متمرکزی ایجاد کنند که هم به عنوان نور دکوری و هم کاربردی عمل میکند.
- استفاده از چراغ مگنتی در اتاق خواب: از آنجایی که نور اتاق خواب باید نرم و آرامش بخش باشد، بهترین گزینه استفاده از چراغهای خطی مغناطیسی و اسپات لایتهای خطی است. اسپات لایتهای خطی بهتر پخش نور را کنترل میکنند و از تابش نور شدید جلوگیری و فضایی راحت ایجاد میکنند.
- استفاده از چراغ های مگنتی در اتاق مطالعه: فضای اتاق مطالعه به نور روشن و متمرکز نیاز دارد و چراغهای اسپاتلایت، چراغهای خطی و اسپات لایتهای خطی برای این فضا عالی هستند. اسپات لایتها برای برجستهتر کردن وسایل دکوری مناسب هستند؛ چراغهای خطی نور عمومی رو تأمین میکنند و همچنین، اسپات لایتهای خطی میتوانند به تمرکز شما کمک کنند بدون اینکه اذیت شوید یا بخاطر نور شدید دچار سرگیجه شوید.
- استفاده از چراغ های مگنتی در راهرو: راهروها فضای عبوری هستند اما میتوان از چراغهای مگنتی برای بهتر کردن نورپردازی و ایجاد حس بهتر در این فضاها هم استفاده کرد. بهترین نوع چراغهای مغناطیسی برای این نوع فضاها؛ چراغهای خطی مگنتی است که روی سقف نصب میشوند و باعث میشوند راهرو بزرگتر و بازتر دیده شود.
نتیجه گیری
فناوری چراغ های مگنتی همچنان در حال پیشرفت است و در آینده میتوان از این نوع چراغها در فضاهای بیشتر و کاربردهای بیشتر استفاده کرد. همانطور که گفتیم چراغهای مگنتی مناسب خانهها و فضاهای مدرن و هوشمند هستند. ما در این مقاله 6 ایده جذاب برای استفاده از چراغ های مگنتی را به شما معرفی کردیم؛ اما این چراغها به قدری کاربردی هستند که شما میتوانید تقریبا در هر قسمتی از خانه از آنها استفاده کنید. برای اینکه بتوانید خرید خوبی داشته باشید؛ بهتر است با قیمتها و کاربردهای این چراغ آشنا شوید. بعلاوه؛ شما میتوانید قیمت انواع مختلف چراغ های مگنتی را در برایتو مقایسه کنید و با تضمین کیفیت و قیمت؛ یک خرید فوق العاده راحت داشته باشید.