راهنمای کامل طریقه نصب چراغ مگنتی
راهنمای کامل طریقه نصب چراغ مگنتی

راهنمای کامل طریقه نصب چراغ مگنتی

با محبوب تر شدن سبک مینیمالیستی، چراغ‌ های مگنتی به خاطر انعطاف‌ پذیری، زیبایی و هماهنگی با ترند های طراحی مدرن، به یک انتخاب محبوب و پر کاربرد تبدیل شده‌ اند. این سیستم با ترکیب ریل‌ های خطی، تنوع در مدل‌ ها و قابلیت تنظیم جهت نور، امکان خلق یک فضای روشنایی زیبا، یکپارچه و پویا را فراهم می‌کند. علاوه بر این، طراحی مینیمال و مدرن آن باعث می‌شود تا هم در فضا های مسکونی و هم تجاری، جلوه‌ ای شیک و هماهنگ با معماری روز ایجاد شود. از همه مهمتر، چراغ‌ های مگنتی با ایجاد نورپردازی چند لایه، حس عمق و بعد به فضا می‌دهند و تجربه‌ ای متفاوت از روشنایی را ارائه می‌دهند. در این مقاله طریقه نصب چراغ مگنتی را به طور کامل بررسی می‌کنیم و مهمترین استفاده از این نوع چراغ های مگنتی را در خانه توضیح می‌دهیم.

چراغ مگنتی چیست؟

چراغ مگنتی نوعی سیستم روشنایی مدرن است که با استفاده از فناوری مغناطیسی می‌تواند در اکثر فضا ها استفاده شود. در سیستم چراغ مگنتی، اجزای نوری به کمک نیروی مغناطیسی به ریل متصل می‌شوند و از طریق تماس الاستیک بین صفحه‌ های رسانا در داخل چراغ و نوار های رسانا داخل بدنه ریل، برق مورد نیاز چراغ‌ ها تأمین می‌شود و چراغ روشن می‌شود. این نوع نورپردازی معمولا از طراحی کم‌ ولتاژ استفاده می‌کند، که باعث افزایش ایمنی، نصب آسان و انعطاف‌ پذیری بیشتر در نگهداری و تغییرات نورپردازی می‌شود.

چراغ مگنتی چیست؟

اجزای چراغ مگنتی

چراغ مگنتی، یک سیستم نورپردازی انعطاف‌ پذیر است که با دانستن طریقه نصب چراغ مگنتی می‌توان آن را بر اساس نیاز، ترکیب و تنظیم کرد. این سیستم روشنایی به‌ طور کلی از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

  1. ریل: مسیر اصلی که چراغ‌ ها روی آن نصب می‌شوند، ریل نام دارد که در انواع مختلفی در فروشگاه برایتو موجود است و جریان برق را از طریق نوار های رسانا به چراغ‌ ها منتقل می‌کند.
  2. چراغ‌ های مگنتی: چراغ هایی که با استفاده از فناوری مغناطیسی به ریل متصل شده و خیلی راحت قابل جا به‌ جایی و تنظیم هستند. شما می‌توانید انواع مختلفی از این چراغ های مگنتی را در فروشگاه برایتو با بهترین قیمت خریداری کنید.
  3. منبع تغذیه: وظیفه تأمین برق برای چراغ‌ ها به عهده منبع تغذیه است. توان منبع تغذیه باید متناسب با تعداد و میزان مصرف چراغ‌ ها انتخاب شود، طوری که مجموع توان مصرفی چراغ‌ ها از 80٪ ظرفیت منبع تغذیه بیشتر نشود تا عملکرد بهینه و ایمن سیستم حفظ شود.

اجزای چراغ مگنتی

طریقه نصب چراغ مگنتی

سه روش رایج برای نصب چراغ مگنتی وجود دارد که شامل توکار، روکار و آویز می‌شود. نصب این سیستم ساده است، امکان استفاده از انواع مختلف چراغ‌ ها را فراهم می‌کند و می‌توان تعداد چراغ‌ ها را به‌ صورت دلخواه کم یا زیاد کرد. محدودیتی از نظر زمان برای اضافه یا حذف کردن چراغ‌ ها روی ریل وجود ندارد و تا زمانی که مجموع توان مصرفی چراغ‌ ها از ظرفیت منبع تغذیه بیشتر نشود، می‌توان تعداد آن‌ ها را افزایش داد.

1. نصب چراغ مگنتی توکار: ریل توکار از نظر ظاهری ساده‌ ترین نوع است و از نظر ظاهری ظریف تر و یکپارچه تر است. اما طریقه نصب چراغ مگنتی توکار سخت تر از روش های دیگر است. برای نصب این نوع ریل، باید از قبل فضای مورد نظر در سقف تعبیه شود. در حین فرایند نصب، می‌توان از صفحات مخصوص برای ثابت نگه داشتن ریل استفاده کرد.

مهمترین نکته برای نصب چراغ مگنتی توکار این است که منبع تغذیه در جای درست نصب شود، چرا که بیشتر مشکلات چراغ ریلی مغناطیسی معمولا در بخش منبع تغذیه رخ می‌دهد. به همین خاطر منبع تغذیه باید در جایی نصب شود که دسترسی به آن برای تعمیر و نگهداری آسان باشد. بعلاوه، انتخاب یک ترانسفورماتور با کیفیت در مراحل اولیه نصب، مهم و ضروری است، چون هر چه قدر نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر باشد، بهتر است.

طریقه نصب چراغ مگنتی به چند روش

2. نصب چراغ مگنتی آویز: در روش نصب آویز، می‌توان در قسمت بالایی ریل یک شیار ایجاد کرد تا فضای کافی برای قرار گیری منبع تغذیه فراهم شود. این کار باعث می‌شود سیم‌ کشی‌ ها و اتصالات برق درون این شیار پنهان شوند و ظاهر نهایی کار مرتب و یکدست به نظر برسد. این روش برای کسانی مناسب است که امکان اجرای سقف کاذب را ندارند. اما، از آنجایی که سیم‌ کشی در این نوع نصب نیاز به دقت بالایی دارد، اجرای آن باید توسط یک متخصص انجام شود. از طرفی، از آنجایی که خود ریل ضخامت مشخصی دارد، بهتر است موقع نصب از مدل‌ های باریک و ظریف استفاده شود تا بیش از حد برجسته به نظر نرسد.

3. نصب چراغ مگنتی روکار: در روش نصب ریل روکار، می‌توان در سطح بالای ریل شیار هایی ایجاد کرد تا فضایی برای قرار دادن منبع تغذیه فراهم شود. این روش برای کسانی مناسب است که نمی‌خواهند ارتفاع سقف را کاهش دهند یا به هر دلیلی نمی‌خواهند سقف کاذب نصب کنند. یکی از مهمترین نکات در نصب ریل روکار این است که خود ریل دارای ضخامت خاصی است. به همین دلیل، بهتر است موقع انتخاب ریل از مدل‌ های باریک و ظریف استفاده شود تا از نظر بصری زیبا تر باشد.

مهمترین کاربرد چراغ مگنتی

چراغ مگنتی تطبیق پذیری فوق العاده ای دارد و یک ریل مغناطیسی می‌تواند از انواع مختلف ماژول‌ های نوری پشتیبانی کند، به همین خاطر کاربرد چراغ مگنتی زیاد است و می‌توان از آن در فضا های زیادی استفاده کرد. این سیستم می‌تواند به‌ عنوان نورپردازی پایه، نورپردازی کلیدی و نورپردازی تزئینی استفاده شود.

مهمترین کاربرد چراغ مگنتی

چراغ‌ های مگنتی در نورپردازی پایه

چراغ‌ های مگنتی یکی از روش‌ های مؤثر برای نورپردازی پایه در یک فضا هستند. این چراغ‌ ها به‌ طور یکنواخت سطوح افقی و عمودی مثل سقف، دیوار، کف و پرده‌ ها را روشن می‌کنند و باعث ایجاد یک نور ملایم و بدون سایه‌ های تند می‌شوند.

  1. اتاق نشیمن: در اتاق نشیمن‌ استفاده از نورپردازی مناسب می‌تواند تاثیر زیادی روی هماهنگی نور و سایه در فضا داشته باشد. چراغ‌ های ریلی مگنتی با پخش یکنواخت نور، از ایجاد نقاط تاریک جلوگیری کرده و روشنایی را در تمام بخش‌ های اتاق به‌ طور متعادل توزیع می‌کنند. این نوع نورپردازی باعث می‌شود که فضا باز تر و دلباز تر به نظر برسد و حس یکنواختی و آرامش را در محیط تقویت کند. بعلاوه، ترکیب نور مستقیم و غیر مستقیم می‌تواند عمق و بعد بیشتری به فضا داده و جلوه‌ ای مدرن و جذاب ایجاد کند.
  2. محیط اداری: در فضا های کاری و بخش‌ های استراحت، استفاده از نورپردازی مناسب باعث ایجاد نوری ملایم و طبیعی می‌شود. این نوع نورپردازی به روشن تر و دلپذیر تر شدن فضا کمک کرده و محیطی راحت و آرامش‌ بخش را برای کارکنان فراهم می‌کند.

چراغ‌ های مگنتی در نورپردازی کلیدی

نورپردازی کلیدی برای تاکید بر بخش‌ های خاص یا عناصر مهم یک فضا استفاده می‌شود. این نوع نورپردازی معمولا برای برجسته کردن عناصر معماری، قاب‌ های هنری، لباس‌ ها، آشپزخانه، اشیای کلکسیونی، دکوراسیون و آثار هنری استفاده می‌شود.

ماژول های مگنتی، گزینه‌ ای فوق العاده برای نورپردازی کلیدی هستند. اگر سطح نمای جسم مورد نظر بزرگ باشد، استفاده از ماژول نورپردازی تاشوی مگنتی مناسب‌ تر است، اما برای اشیای کوچک‌ و ظریف‌ تر، چراغ‌ های اسپات‌ لایت مگنتی انتخاب بهتری است.

این نوع نورپردازی مخصوصا در فروشگاه‌ ها و سالن‌ های نمایشگاهی کاربردی تر است، چون باعث تمرکز نور روی کالا ها می‌شود و جلوه‌ ی بصری قوی ایجاد می‌کند. بعلاوه، با برجسته کردن بافت و جنس مواد، جلوه‌ای جذاب‌ تر ایجاد می‌کند.

  1. نمایشگاه ها: در گالری‌ ها و موزه‌ ها از این نوع نورپردازی استفاده می‌شود تا آثار به بهترین شکل ممکن به نمایش درآیند و جلوه‌ ی بصری بی‌ نقص داشته باشند. این نورپردازی به تقویت فضای هنری و ایجاد حس عمیق‌ تر در محیط هم کمک می‌کند.
  2. مرکز خرید: در بخش فروش مراکز خرید، نورپردازی با استفاده از طراحی مناسب و هدایت نور، باعث برجسته شدن بافت و کیفیت کالاها شده و محصولات را جذاب تر نشان می‌دهد و همین موضوع باعث افزایش فروش می‌شود.

نتیجه گیری

چراغ‌ های مگنتی این امکان را به شما می‌دهند که هر طور که می‌خواهید نورپردازی را تنظیم کنید و تعداد چراغ‌ ها را بر اساس نیاز خود افزایش دهید. این ویژگی باعث می‌شود که فضا بزرگ‌ تر به نظر برسد. در طراحی نورپردازی خطی، چراغ‌ های مگنتی خیلی راحت در فضا ادغام می‌شوند و جو منحصر به فردی از نور و سایه ایجاد می‌کنند که فضای شما را جذاب‌ تر می‌کند.

این نوع نورپردازی به خاطر انعطاف‌ پذیری بالا، می‌تواند برای اکثر فضا ها استفاده شود، برای این کار فقط کافی است که طریقه نصب چراغ مگنتی را با توجه به نوع نصب و مکان، بدانید و خیلی راحت آن را پیاده سازی کنید. شما می‌توانید تجهیزات چراغ مگنتی را با بهترین قیمت و ارائه ضمانت نامه معتبر از فروشگاه برایتو تهیه کنید. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید، می‌توانید با مشاوران برایتو تماس بگیرید.